JUN 16 2017

Fixa företagseventet

Företag

Som aktiebolag, speciellt publika sådana, så brukar varje år innebär ett antal events som involverar allt från kunder, aktieägare och anställda. Hur gör man då för att skapa det perfekta eventet? Hur får man alla att känna sig nöjda med valet att närvara?

Underhållning

Inget företagsevent är komplett utan någon form av underhållning. Om det är en liten grupp under en konferens så kanske lekar kan vara passande. För större samlingar kan ofta en föreställning av något slag vara rätt val. Komiker, magiker eller trubadurer är alla bra alternativ.

Föreställningen behöver dock inte vara knuten till en scen eller en schemalagd tid. Vissa erbjuder möjlighet till underhållning på ovanliga ställen.

Mat och dryck

Vid arrangemang som sträcker sig över lunch eller middag bör man självklart bjuda på mat. Även kortare konferenser eller utbildningar över några timmar bör erbjuda kaffe och enklare förtäring så som frukt och godis.

Innehåll

I slutändan så finns det en sak som trumpar allt annat, innehåll. Oavsett om det är anställda, aktieägare eller kunder som närvarar så gör de det av en anledning. Deras tid är dyrbar och de skall självfallet ”få vad de betalar för” då de närvara. Se till att de anställda får den information och den utbildningen de är därför. Att aktieägarna får en god insikt i företagets situation och att kunderna får en förståelse varför ni är rätt leverantör för dem.

Enligt Camilla Carlgren Berg som är VD på eventföretaget Paloma så är det första man bör göra när man planerar ett event att just klargöra syftet och vad man vill uppnå.

Kategorier
Arkiv