JUN 23 2018

Nöjda leverantörer och kunder

Ekonomi, Företag

Som företag vill man alltid vara på god fot med sina kunder och leverantörer. En leverantör stannar längre har mindre emot om ni behöver göra förändringar i framtiden. En glad kund pratar med andra och rekommenderar er till sina vänner och kollegor. 

En hockeymatch och god mat

Fira ett gott samarbetsår genom att bjuda ut kunderna eller leverantörerna till en hockeymatch med mat. Om ni har en loge eller möjlighet att hyra för kvällen ska ni passa på. Ni kan snacka affärer, goda minnen och lära känna varandra medan ni ser på sport och äter god mat.

Skicka gåvor

Du behöver inte skicka dyra saker som kan anses vara mutor. Men efter en kontraktsförnyelse eller större inköp kan du tacka dem ordentligt med en gåva. Skicka choklad runt jul, färska frukter eller badbollar till sommaren. Ni kan även passa på att trycka er logga på gåvorna så sprider ni lite reklam medan kunden eller leverantören nyttjar sin gåva på fritiden.

Kommunikation

Det handlar inte bara om att visa er uppskattning, ni ska också prata med dem. Berätta när ni är nöjda så era handlingar inte kan misstolkas. Berätta för kunder hur viktiga de är, berätta för leverantören hur mycket ni uppskattar samarbetet och ser framemot flera år av affärer tillsammans.

Kategorier
Arkiv