FEB 02 2017

Sparkonto eller räntefond

Företag

När man planerar att spara pengar i någon form så kan man fundera vilket som är bäst, sparkonto eller räntefond? Frågan man också ska ställa sig är om det är ett sparande på lång eller kort sikt, man väljer att placera sina pengar kan bero på hur snabbt man ska plocka ut dom.

Sparkonto

Fördelar med ett sparkonto är att det är mindre kostnader med att använda sig av sparkonto och man kan hitta sparkonton med relativt hög ränta. Det är också relativt säker att placera sin pengar på ett sparkonto, man kan säga att man lånar ut sina egna pengar till banken och får ränta på sitt insatta kapital.

Räntefond

Att spara i en räntefond innebär att du köper andelar i olika fonder och du får en en jämn ökning på några procent varje år i de fonder du sparar. Det gäller att välja en räntefond som är bäst för dig och det som det oftast pratas om är räntebärande papper, obligationer, korta räntefonder och långa räntefonder.

Välj det som känns bäst

Det är dina pengar det handlar om och om du känner att ett sparkonto känns bättre och säkrare så väljer du naturligtvis detta, om du känner att vill satsa lite och vågar mer så kan räntefonder vara ett alternativ för dig.

Kategorier
Arkiv