FEB 23 2018

Tacka av en anställd

Företag

När en anställd väljer att sluta, om det så är för att gå vidare i karriären eller för att den pensionerar sig så är det trevligt att tacka av den personen med någon typ av gest som visar att man har uppskattat personens arbetsinsats.

Det är alltid tråkigt när en anställd lämnar företaget och dessutom så är det ganska sårbart för ett företag när en person slutar. En anställd som arbetat i en grupp med andra anställda under en lång tid lämnar ett stort tomrum i arbetsgruppen.

När en anställd slutar så är det ett utmärkt tillfälle för dig som arbetsledare att ta ut dina anställda på en trevlig avtackningslunch, där ni som företag får möjlighet att sitta ner tillsammans och ha en trevlig stund innan ni tar farväl av er kära kollega.  Att boka bord på en trevlig restaurang är också att visa sina anställda att man bryr sig om dem och uppskattar deras arbetsinsatser.

Om den som ska sluta ska gå i pension så är det trevligt att tacka av med en lite finare pensions present. Om personen som går i pension har antytt att den exempelvis vill ut i världen och resa så kan det vara utmärkt att avtacka den anställde med ett presentkort på resor. Det är alltid trevligare att lämna ifrån sig en personlig gåva som är speciellt utvald till en person, det visar också tydligt att man verkligen har lagt manken till.

Oavsett av vilket skäl en anställd lämnar företaget så är det god sed av dig som arbetsledare att tacka av personen med någon typ av gest. Om det är en person som endast har jobbat en kort tid så räcker det gott och väl med en fin bukett och är det en sommarjobbare så räcker det gott och väl med ett biokort. Men det är fint att tacka de som arbetat lojalt för dig, oavsett hur länge de har varit aktiva i företaget.

Kategorier
Arkiv